4 Ocak 2013 Cuma

Skype Üzerinden Messenger Kullanmak


Skype Üzerinden Messenger Kullanmak

Microsoft'un ülkemizde ve dünyada oldukça yaygın kullanılan anlık mesajlaşma hizmeti MSN Messenger yeni ismiyle Live Messenger kapanıyor ve yoluna Skype üzerinden devam ediyor.


Microsoft'un eski adıyla MSN Messenger, yeni adıyla Windows Live Messenger olarak adlandırdığı anlık mesajlaşma ve görüntülü sohbetplatformu artık yolun sonuna gelmiş durumda. Geçtiğimiz aylarda belli olan bu durumu sizlere buradaki haberimizde aktarmıştık.
Yaklaşık 12 yıllık bir mazisi bulunan ve MSN Messenger adıyla geçmişten günümüze internet kullanıcılarının hafızasında adı kazınmış olan platform, Microsoft’un son yaptığı açıklamayla beraber kapatılıyor.
Anlık sohbetgörüntülü konuşma yapabilme konusunda en iddialıyazılımlardan biri olan SkypeMicrosoft’un satın almasından sonra şimdikiadı Windows Live Messenger hizmetinin yerini almış olacak.
MSN Messenger, yıllardır kolay kullanımı ve yaygın ağıyla beraber pek çok kullanıcının gönlünde taht kurmuştu. Zamanında Age Of Empires 2 gibi oyunları bile arkadaşınızla oynayabildiğiniz MSN Messenger, yaklaşık 3 yıl önce Windows Live Messenger olarak değiştirilmişti.
Önümüzdeki 2 – 3 aylık süreçte aksi bir haber çıkmadığı sürece Windows Live Messenger platformu kullanılmayacak. Şimdi kullandığınız Hotmail ya da Microsoft hesapları ise Skype üzerinden çalışabilir olacak ve arkadaşlarınızla oradan iletişim halinde olabileceksiniz. Yani yine bir değişimle karşı karşıyayız. Fakat bu sefer Messenger tamamen hayatımızdan çıkıyor ve yerine Skype geliyor.
Bu yazımızda sizler için Windows Live Messenger’da kullandığınız hesabı,Skype üzerinden açıyor ve kullanmaya başlıyoruz. Bakalım Skype’ta MSN keyfi nasıl oluyor? İyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder